Series A ronde van twintig miljoen voor Utrechtste Vitestro

Invest-NL investeert in maker van autonoom werkend bloedafnameapparaat.

Vandaag maakt Invest-NL bekend te investeren in Vitestro, een toonaangevende Nederlandse startup die zich specialiseert in de ontwikkeling van autonome bloedafnameapparaten.

Deze investering van vijf miljoen euro is onderdeel van een Series-A1 financieringsronde van in totaal twintig miljoen euro. Vitestro wil hiermee de commercialisering van de technologie versnellen, waaronder de uitbreiding naar de VS.

In een wereld waar de gezondheidszorg geconfronteerd wordt met toenemende problemen, zoals personeelstekorten en een stijgende vraag naar medische diensten, biedt Vitestro’s technologie een belangrijke oplossing. Hun autonoom werkende, beeldgestuurde bloedafnameapparaat draagt bij aan het terugdringen van personeelstekorten in ziekenhuizen en klinieken door het automatiseren van het bloedafnameproces. Het apparaat kan veilig en nauwkeurig bloed afnemen bij patiënten.

De innovatie van Vitestro is mogelijk door een combinatie van kunstmatige intelligentie, geavanceerde echografie en robotica. De oplossing draagt bij aan een efficiëntere gezondheidszorg en een hogere patiënttevredenheid.

De investeringsronde wordt geleid door Sonder Capital, waarbij naast Invest-NL ook nieuwe investeerders zoals NYBC Ventures en het European Innovation Council Fund (EIC Fund), samen met bestaande particuliere investeerders, deelnemen.

Gerelateerde artikelen