SEC dwingt hedgefondsen tot transparantie

Amerikaanse beurswaakhond eist kwartaalrapportages van handelshuizen.

De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC wil hedgefondsen en private equity-groepen verplichten tot het rapporteren van kwartaalresultaten. Ze moeten ook vergoedingen bekendmaken die ze investeerders in rekening brengen. Ook komt er een verbod die bepaalde beleggers voortrekt en moeten deals met aandelen en obligaties sneller worden afgerond.

Deze strengere voorgestelde regelgeving is bedoeld om investeerders in bescherming te nemen tegen hedgefondsen, private equity-groepen en durfkapitaalfondsen. Die hebben in de VS meer dan 18 biljoen dollar aan bruto activa vergaard, waardoor ze een grote machtspositie innemen, aldus de SEC. 

"Via de fondsen die ze beheren beheren deze organisaties een groot deel van onze economie", zei SEC-voorzitter Gary Gensler. "Het is de moeite waard om te vragen of we op dit gebied meer efficiëntie, concurrentie en transparantie kunnen bevorderen."

De maatregelen van de SEC om het toezicht op snelgroeiende private financiële markten te vergroten zijn de strengsten van de afgelopen tien jaar. Het is de vraag of deze regels erdoor komen. private equity-bedrijven hebben een sterke lobby in Washington.

 

Gerelateerde artikelen