Roompot koopt Landal GreenParks

De uitbater van vakantieparken Roompot wil branchegenoot Landal GreenParks overnemen. Landal GreenParks is eigendom van een onderdeel van de Amerikaanse investeerder Platinum Equity. Roompot is in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, die het kocht van de Franse investeerder PAI Partners voor een niet nader genoemd bedrag.

De partijen maakten geen melding van financiële details over de geplande overname. Landal GreenParks heeft ruim honderd vakantieparken in onder meer België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Het aanbod bij Roompot bestaat uit meer dan tweehonderd parken en vakantielocaties in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. 

Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door Roompot-topman Jurgen van Cutsem. De nieuwe organisatie zal meerdere kantoren in Nederland tellen en via regionale kantoren in het buitenland vertegenwoordigd zijn.

Clifford Chance adviseerde KKR en Roompot bij deze acquisitie

Voor het volledige overzicht over wie betrokken was bij deze deal, en wie de meeste deals heeft gedaan voor zover dit jaar ga naar de dealdatabase.
 

Lees ook: Behind the Deal: Roompot-KKR

 

Gerelateerde artikelen