Ronald Kemmeren naar nieuw fonds gericht op Technologie en Health

Sector expertise en uitgebreide ervaring met een investment strategy, resulteren in maximale waardecreatie.

Na zeven jaar bij HPE Growth stapt Ronald Kemmeren over naar DELTA Equity Partners. Bij dit fonds richt hij zich als Investment Director op buy & builds in de Technologie en Healthcare sectoren. 

HPE Growth
Zeven jaar zat Ronald Kemmeren – in 2019 winnaar van de M&A Award voor Best Young Private Equity Manager – bij HPE Growth waar hij heeft samengewerkt met een breed scala aan mentoren en ondernemers. Een voorbeeld een mooie investering is Uberall, waar Kemmeren leerde over de kracht van het schalen middels overnames. “Uberall is tien keer gegroeid in omvang en uitgegroeid van een Duitse speler naar Europese marktleider met een sterke positie in Amerika. Dat is deels organisch gegaan, maar ook door het succesvol uitrollen van een buy & build strategie. In een versnipperde markt is het een mooie manier om groei te versnellen door schaal te kopen, toegang tot een nieuwe geografie te verkrijgen of nieuwe productfunctionaliteiten versneld te introduceren.” 

Kemmeren is ook operationeel actief geweest bij Tiqets als VP Corporate Development & Strategy. “Deze operationele ervaring heeft me tot een betere investeerder gemaakt. Ik merk dat ondernemers het waarderen wanneer je bepaalde zaken die spelen in het bedrijf niet alleen als investeerder hebt gezien, maar er ook zelf aan hebt meegewerkt. Denk hierbij aan partnershipstrategieën, expansie naar het buitenland of het bouwen van een bedrijfscultuur. Verder heb ik de dynamiek tussen investeerder en het management van de andere kant kunnen meemaken. Het gaat hierbij over communicatie en hoe je het beste in elkaar naar boven haalt.”

DELTA Equity Partners
Nu gaat Kemmeren aan de slag als Investment Director bij DELTA Equity Partners, een private equity fonds dat recent is opgericht door Niels van Aalten en John Luijs. “Het is een nieuw fonds dat zich richt op twee sectoren, Technologie en Health, en binnen deze sectoren focust op buy & builds.” 

DELTA maakt een vliegende start met het eerste fonds. “Voor een first time fund is 75 miljoen euro een zeer respectabele omvang. We zijn nu negen maanden aan het investeren en hebben inmiddels in twee platforms en vijf add-ons geïnvesteerd. Er zit veel snelheid en expertise in het team. Het is mooi daar onderdeel van uit te maken.” 

Een deel van die expertise komt van de oprichters van het fonds, maar DELTA werkt ook met een groep van ervaren ondernemers. “Zij investeren over het algemeen mee in het fonds en zijn zeer nauw betrokken. Zo kunnen we sparren met vooraanstaande personen in de sector over de groeikansen van de bedrijven in onze portefeuille.”

Zo’n heldere missie en duidelijke focus past goed bij de inzichten die Kemmeren heeft opgedaan in de afgelopen jaren. “Mijn visie: Sector expertise en uitgebreide ervaring met een investment strategy resulteren in maximale waardecreatie. Het zorgt er tevens voor dat je in alle omstandigheden met zelfvertrouwen, positiviteit en rust kan blijven handelen. Je ziet daarom ook een bredere tendens dat PE-fondsen zich meer toespitsen op bepaalde sectoren of trends.”

Community
Tijdens zijn periode bij HPE Growth was Kemmeren ook bestuurslid van de VEECEE-community. “Het ecosysteem is bijzonder hard gegroeid. In 2015 werd nog 700 miljoen euro aan groeikapitaal geïnvesteerd in technologiebedrijven in Nederland, in 2021 was dat gegroeid naar zeven miljard euro. Er zijn de afgelopen jaren veel nieuwe fondsen bij gekomen en bestaande fondsen zijn groter geworden. Daarom zijn er ook zoveel mensen bijgekomen op het VEECEE-platform: uiteindelijk hebben we meer dan 650 deelnemers van meer dan 200 individuele fondsen mogen verwelkomen op onze events.” 

Inspirerend om mee te maken, zegt Kemmeren, en iets om met tevredenheid op terug te kijken. “Persoonlijk heb ik er veel energie uitgehaald. Tijdens de groei van het ecosysteem hebben we gefocust op het verbinden van mensen en het delen van kennis, ervaringen en best practices. Daarmee hebben we een bijdrage kunnen leveren aan de verdere professionalisering van het ecosysteem.”
 

Gerelateerde artikelen