Reddit vraagt notering aan bij de beurs van New York

Eerste beursgang van een socialmediaplatform sinds Pinterest in 2019.

Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit gaat naar New York Stock Exchange. De onderneming heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Dit wordt de eerste beursgang van een groot socialemediabedrijf sinds de notering van Pinterest in 2019.

Dat Reddit naar de beurs wilde, was al langer bekend. Al jaren werkte het bedrijf aan zijn plannen hiervoor. Wanneer er precies in aandelen Reddit gehandeld kan worden en hoeveel aandelen naar de markt worden gebracht, is nog niet naar buiten gebracht.

Met de beursgang zijn waarschijnlijk miljarden dollars gemoeid. De in San Francisco gevestigde onderneming werd tijdens een financieringsronde in 2021 gewaardeerd op ongeveer 10 miljard dollar. In 2022 werd de beurswaarde van het bedrijf geschat op 15 miljard dollar.

De stap komt bijna twintig jaar na de oprichting van Reddit en zal een grote test zijn voor het platform dat achterblijft bij het commerciĆ«le succes van andere sociale media zoals Facebook en Twitter, tegenwoordig X. “Adverteren op Reddit evolueert snel en we bevinden ons nog in de beginfase van de groei van dit bedrijf”, zegt topman Steve Huffman in een toelichting.

Afgelopen kwartaal telde Reddit dagelijks gemiddeld meer dan 73 miljoen actieve bezoekers. Reddit liet donderdag ook weten dat het vorig jaar bijna 91 miljoen dollar verlies leed. Dat was wel minder dan het verlies van bijna 159 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet groeide met ongeveer een vijfde naar 804 miljoen dollar.

Het berichtennetwerk kwam enkele jaren geleden nog veel in het nieuws door de zogenaamde Reddit-rally. Groepen particuliere beleggers spoorden elkaar op Reddit massaal aan geld te steken in op het eerste gezicht onaantrekkelijke aandelen.

Gerelateerde artikelen