Recharge neemt digitale cadeaukaartmarktplaats Startselect over

Met de overname begint Recharge met de consolidatie van de prepaid payments markt.

Recharge, een toonaangevende speler in de sector van prepaidbetalingen, heeft de overname aangekondigd van Startselect, een Europees bedrijf voor digitale cadeaus en speelkaarten. Deze stap positioneert het bedrijf op koers om in 2024 een jaaromzet van 750 miljoen euro te genereren.

Recharge is een marktleider op het gebied van online prepaidbetalingen. Met haar missie ‘Make Prepaid Easy’ biedt het bedrijf meer dan 16.000 digitale vouchers en prepaid-oplossingen, waaronder cadeaubonnen, gamekaarten, prepaid-geldkaarten en opwaarderingen van mobiele telefoons. Het bedrijf is actief in meer dan 180 markten wereldwijd. Het hoofdkantoor van Recharge staat in Amsterdam en de onderneming wordt ondersteund door Prime Ventures, Smartfin Capital, Composed Capital en BlackRock.

Het overgenomen bedrijf Startselect is opgericht in Eindhoven in 2017. Het heeft een lange staat van dienst in het bieden van een hoogwaardige digitale marktplaats voor gamers met een breed assortiment aan gamingproducten. De overname van Startselect versterkt het gediversifieerde prepaid-productaanbod van Recharge en voegt nu Startselects sterke positie op de markt voor gamingkaarten toe.

G√ľnther Vogelpoel, CEO van Recharge: “Consolidatie is de afgelopen periode een thema geweest in fintech en ik twijfel niet aan de waarde van deze combinatie voor ons bedrijf. Ik ben ook verheugd om het Startselect-team te verwelkomen in de Recharge-familie. Het combineren van onze krachten en capaciteiten leidt tot een krachtige concurrentiepositie in de branche. Samen met onze grotere schaal kunnen we wereldwijd een nog betere service bieden aan prepaid-gebruikers.”

Recharge verwacht de komende periode meer overnames te gaan doen.

Gerelateerde artikelen