RBS, JPMorgan, De Brauw en Loyens & Loeff adviseren bij overname Bol.com

Zakenbank JPMorgan en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren retailconcern Ahold bij de overname van online winkel Bol.com. Verkopers Cyrte Investments, NPM Capital en het management van Bol.com krijgen advies van zakenbank RBS en advocatenkantoor Loyens & Loeff.
“Wij kennen de aandeelhouders erg goed”, zegt Dennis van Zijl van RBS. Van Zijl geeft leiding aan het team van RBS dat verder bestaat uit director Arjan Minnigh, associate Aldrik Vervat en analist Lars Damen. Het team was niet eerder bij deals van Bol.com betrokken, maar heeft de verkopende aandeelhouders wel geadviseerd bij andere transacties, aldus Van Zijl. 
De deal is een mooie opsteker voor het team van RBS. De toekomst van de Nederlandse M&A afdeling is onzeker sinds RBS aankondigde de wereldwijde brokerage- en fusie- en overname-activiteiten te verkopen. Het is de tweede grote deal van de Amsterdamse tak van de zakenbank dit jaar. Begin februari adviseerde RBS ook bij een windparkdeal tussen Tennet en Mitsubishi.
 
Het team van Loyens & Loeff staat onder leiding van Herman Kaemingk en bestaat verder uit Martijn Bras, Martine Dumoulin, Marco de Lignie, Gert Wim van de Meent, Pjotr Heemskerk, Robin Struijlaart en Wendy van der Starre.
Dealmakers Ahold 
 
Het team van JPMorgan staat onder leiding van Cassander Verwey. Verwey is head of Benelux M&A bij de Amerikaanse zakenbank. Hij werkt samen met vice president Wendy Hohmann, associate Kai van der Kolk en analist Feyo Sickinghe. Namens De Brauw Blackstone Westbroek krijgt Ahold advies van fusie- en overnameadvocaat Klaas de Vries.
Een team van communicatieadviseur Hill + Knowlton Strategies onder leiding van Ingo Heijnen heeft Bol.com geadviseerd bij de deal.
Bol.com is in 2009 en 2010 in handen gekomen van Cyrte Investments, NPM Capital en het management. In 2009 kocht Cyrte Bol.com van het Duitse Holtzbrinck Networks. In 2010 nam NPM Capital een aandeel van 44% van over van Cyrte. Bij deze laatste deal kreeg NPM advies van advocatenkantoor NautaDutilh en Cyrte van Goldman Sachs en Loyens & Loeff.
 
Gerelateerde artikelen