Rainmaker Hugo Peek verlaat ABN AMRO

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:14
Hugo Peek vertrekt na ruim acht jaar bij ABN Amro. De nieuwe strategie van de zakenbank past minder bij de “ambities en talenten” van de dealmaker.

“De zakenbank zit in een periode van consolidatie en kostenbesparingen”, zegt Peek tegen M&A. “Mijn ambities en talenten liggen meer op het gebied van groei. Met dat verschil in het achterhoofd zijn we uit elkaar gegaan.”

Peek begon zijn carrière in 1994 bij ABN AMRO. In 2002 maakte hij een overstap naar Sector Coverage als co-global head in Utilities. Van 2008 tot 2011 werkte hij bij Kempen & Co waar hij het FIG team aanstuurde om weer terug te keren naar ABN AMRO. Peek is nu CEO of Corporate & Institutional Banking Emea.

“Ik ga niet zonder pijn in het hart weg. Er zijn veel mooie dingen gebeurd in die jaren." Zo was hij ondermeer verantwoordelijk voor de integratie van RBS in ABN Amro in 2012 en vele deals zoals de frisdrankfusie van het Rotterdamse Refresco en het Britse Gerber Emig en de verkoop van handelsbedrijf Nidera aan het Chinese COFCO.

ABN Amro

Peek deed vele deals, maar er is er één die hem altijd is bij gebleven: de verkoop van ABN Amro. “Ik was niet alleen werknemer van ABN Amro, maar als adviseur van de Raad van Bestuur nauw betrokken bij de verkoop. Het was een van de grootste transacties in de geschiedenis van de financiële sector. Rationeel begreep ik dat  ABN Amro op dat moment verkocht werd, maar het vervolg bleek risicovol; het opsplitsen van een grote financiële instelling met een systeemrisico. Je kunt je achteraf afvragen of het goed is geweest”, zei hij vorig jaar in een interview met M&A.

Voor de M&A Community is Peek geen onbekende. Zo hoste ABN AMRO onder zijn leiding een aantal M&A Fora(foto). Ook werd hij door de M&A Community verkozen tot Best M&A Advisor in 2014 en werd hij meerdere malen genomineerd voor de M&A Award Best M&A Advisor.

Peek wil voorlopig nog niets kwijt over zijn toekomst: “Die is voor mij wel duidelijk, maar dat ga ik nog niet communiceren.” Iets met groei? “Zou kunnen”, zegt hij lachend.

Gerelateerde artikelen