Rabobank trekt teugels aan bij zakenbank Rabo International

Rabobank gaat haar zakenbank Rabo International omgooien. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van een interne adviesaanvraag. Dit heeft onder andere gevolgen voor de M&A-afdeling Food & Agri onder leiding van Jacqueline Pieters (Global) en Willem Boezen (Europe).
Rabobank zal de zakenbank integreren in Rabobank Nederland. Dat blijkt uit een adviesaanvraag van de raad van bestuur aan de ondernemingsraad. Het document is opgesteld op 27 november en draagt de titel ‘Samen zijn we één Rabobank’. De reorganisatie heeft tot gevolg dat Rabo International zijn eigen stafafdelingen verliest, waaronder die voor automatisering en personeelsbeleid. Risicomanagers zullen voortaan rapporteren aan financieel bestuurder Bert Bruggink en niet aan de bestuurder van Rabo International.
De reorganisatie bij Rabo International is onderdeel van hervorming van de topstructuur. Rabobank wil niet alleen de aansturing versterken, maar ook versimpelen. Hier speelt de nieuwe funtcie chief operating officer in de raad van bestuur, ingevuld door Ralf Dekker, een belangrijke rol. De raad van bestuur neemt ook het portfolio van Rabo International onder de loep. Met de handel in aandelenderivaten is in 2012 al gestopt.
Gerelateerde artikelen