Rabo-fonds RaPar sluit eerste zorgdeal met advies van NautaDutilh, JSA Tax en Sincerius

Private equity fonds RaPar koopt een minderheidsaandeel in medisch diagnostiek bedrijf DC Groep van zorgondernemer Loek Winter. RaPar krijgt juridisch advies van advocatenkantoor NautaDutilh, fiscaal advies van JSA Tax en Sincerius doet de financial due diligence. De DC Groep heeft geen externe adviseurs. "Het is onze eerste investering in de zorg", zegt RaPar director Antoine Boelen.
Boelen werkt bij deze deal samen met Meile Salverda, associate director bij RaPar. Via de vestiging van Rabobank in Almere zijn Boelen en Salverda in contact gebracht met de DC Groep. De Rabobank verstrekt een krediet aan de DC Groep onder de voorwaarde dat het ook eigen vermogen aantrekt. Hier komt RaPar om de hoek kijken. Het kapitaal van de investeerder wordt aangedragen als het eigen vermogen bij de financiering van de DC Groep. 
"De DC Groep is een mooie onderneming met positieve cashflow. Bovendien biedt de sector interessante groeimogelijkheden”, zegt Boelen. Voor RaPar zijn dit belangrijke criteria voor een investering in een onderneming. Het Rabo-fonds investeert in bedrijven met een EBITDA vanaf circa €1,5 miljoen en klant zijn of worden bij de Rabobank.
Mandaat van €100 miljoen 
RaPar werd voor deze deal direct benaderd uit het Rabo-netwerk. Voor het meerendeel van de deals moeten Boelen en zijn collega’s zelf op pad. “Wij doen veel aan dealsourcing”, aldus Boelen. Hierbij leunt hij op zijn contacten die hij in zijn jaren als bankier heeft opgebouwd. Boelen werkt sinds 2010 bij Rabo Private Equity. Daarvoor werkte hij onder andere bij Oyens & Van Eeghen, Rabo Securities en Crédit Agricole-dochter Cheuvreux. 
Boelen en zijn team zijn nog druk op zoek naar nieuwe investeringen, waaronder in de zorg. Het fonds heeft van de Rabobank een mandaat gekregen van €100 miljoen om te investeren in MKB bedrijven. Deze pot is nog lang niet leeg. 

Gerelateerde artikelen