Qiagen-banken en Marktlink aan kop in league tables Q1 2020

Drie Amerikanen, een Brit en het Nederlandse Marktlink prijken bovenaan de M&A-league tables van het eerste kwartaal van 2020.

[De league tables staan onderaan de tekst]

Vier internationale zakenbanken staan met 11,5 miljard euro bovenaan de league tables gesorteerd op dealwaarde. De drie Amerikanen Goldman Sachs, Morgan Stanley en J.P.Morgan en het Britse Barclays. De banken adviseerden bij de overname van de ontwikkelaar van medische technologie Qiagen door Thermo Fisher voor 11,5 miljard euro. 

Saola Healthcare Partners is een opvallende stijger in de league tables. Eind 2019 stond de corporate-finance-adviseur op de 63ste plaats, nu schiet het omhoog in de rankings dankzij het advies bij de overname van medicijnontwikkelaar Ardena voor meer dan 100 miljoen euro.

Improved Corporate Finance / Drake Star Partners, meestal actief in de league tables gesorteerd op aantal deals, heeft de achtste plaats veroverd in de league table naar dealwaarde. Dealmaker Frank Verbeek merkt dat het rustiger is geworden op de M&A-markt, maar verwacht weer groei. “Je zult in het derde en vierde kwartaal van dit jaar al veel activiteit gaan zien. Er is nog steeds zeer veel dry powder. En gespecialiseerde fondsen voor recovery en restructuring zijn nu al actiever dan ooit.”

De league table gesorteerd op aantal deals wordt aangevoerd door de corporate-finance-adviseurs van Marktlink Fusies & Overnames. Het kantoor verdedigt met negen deals de eerste plaats die het ook in 2019 had ingenomen. ABN AMRO maakt een opvallende come-back. De bank eindigde 2019 met een 11e plaats, maar komt in het eerste kwartaal binnen op de tweede plaats. 
 

 

Gerelateerde artikelen