PwC heer en meester in league tables financial due diligence Q3 2020

Accountants- en advieskantoor PwC verzorgde bij de meeste deals het boekenonderzoek én noteert de grootste dealwaarde. Dat blijkt uit de league tables Financial Due Diligence van MenA.nl over de eerste drie kwartalen van 2020.

[De volledige league tables staan onderaan de tekst.]

PwC adviseerde bij deals met een totale waarde van meer dan negen miljard euro. Daarmee neemt het de positie van KPMG over, de nummer één van 2019. PwC was onder andere betrokken bij de overname van Roompot Vakanties door de Amerikaanse investeerder KKR voor 1,1 miljard euro en de overname van NIBC door Blackstone voor 1,36 miljard. 

PwC wordt in de ranglijst gevolgd door de andere drie leden van de big four: Deloitte met 4,7 miljard, EY met 4,1 miljard en KPMG met 1,9 miljard. De grootste deal van Deloitte was de overname van de Nijmeegse halfgeleiderfabrikant Nexperia aan het Chinese Wingtech voor 3,3 miljard euro. EY dook onder andere in de boeken van Brisa, een Portugese exploitant van tolwegen, bij de overname door onder andere pensioenfondsbeheerder APG voor 3 miljard euro. KPMG was in het voorjaar betrokken bij de reddingsoperatie van scheepsbouwer IHC door onder andere HAL Investments en de Nederlandse overheid voor 750 miljoen euro.

PwC maakt dubbelklapper

De due-diligence-adviseurs van PwC hebben bij aanzienlijk minder deals geadviseerd dan 2019. Na het derde kwartaal van 2019 stond de teller op 72 deals, dit jaar 43 deals. Desondanks is het meer dan genoeg om Deloitte, de nummer één van 2019, van de troon stoten in de league table Financial Due Diligence gesorteerd op dealwaarde. De winnaar van 2019 staat nu met 36 deals op de derde plaats. Het zilver is voor KPMG met 37 deals en EY staat met 34 deals naast het podium.

 

Gerelateerde artikelen