PwC en EY aan kop in league tables transaction services Q3 2018

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:10
De miljardenklapper was voor PwC en EY deed de meeste deals in Q3. Dat blijkt uit de MenA.nl league tables transaction services over de eerste drie kwartalen van 2018.

[League tables staan onderaan de tekst]

In een jaar waarin de miljardendeals op één hand zijn te tellen (Akzo, Shell, Ammeraal en Heineken) heeft PwC een dealwaarde van bijna vijftien miljard genoteerd. Daarmee staat het accountancykantoor op de eerste plaats van de league tables gesorteerd op dealwaarde. Het kantoor was onder andere betrokken bij de verkoop van AkzoNobel specialty chemicals voor 10,1 miljard euro, de verkoop van Van Neerbos voor 510 miljoen en de overname van Attero voor meer dan 500 miljoen. Deloitte adviseerde ook bij de deal van AkzoNobel, waarmee het kantoor op de tweede plaats staat. 

AkzoNobel en Bugaboo
De nummer één van de league table van individuele dealmakers werkt ook voor PwC. Remco van Daal (foto rechts) was betrokken bij deals met een totale waarde van 11,22 miljard euro, waaronder de AkzoNobel-deal. Ook adviseerde hij bij de overname van kinderwagenfabrikant Bugaboo en de verkoop van EMTÉ.

KPMG en EY hebben minder miljarden, maar meer deals dan PwC en Deloitte. EY heeft net één deal meer KPMG en gaat daarmee voor goud. EY dook dit jaar in de boeken van 52 overnamedoelwitten, waaronder Ammeraal Beltech, HES International en EMTÉ.

Joost Siemensma
De individuele dealmaker met de meeste deals komt niet van nummer één EY maar van nummer vijf Sincerius. Joost Siemensma (tweede plaats in 2017) adviseerde bij 23 deals met een totale (geschatte) dealwaarde van 160 miljoen euro.

 

 

 

 

 

Lees ook:
J.P. Morgan en Marktlink aan kop in league tables Q3
Loyens & Loeff op 1 en JanssenBroekhuysen nieuw in league tables Q3

Gerelateerde artikelen