Private equity consortium koopt waarderingsspecialist Duff & Phelps

Een private equity consortium bestaande uit The Carlyle Group, Stone Point Capital, Pictet & Cie en Edmond de Rothschild Group kopen de beursgenoteerde financieel adviseur Duff & Phelps voor $665,5 miljoen. M&A adviseur Centerview Partners en advocatenkantoor Kirkland & Ellis adviseren Duff & Phelps bij de deal.
De kopende private equity partijen krijgen advies van zakenbanken Credit Suisse, Barclays en RBS Capital Markets. De banken verstrekken ook het overnamekrediet voor de deal. Advocatenkantoor Wachtell, Lipton, Rosen & Katz verzorgt het juridisch advies voor de kopers. 
 
De deal geeft Duff & Phelps een ‘winkelperiode’ om te zoeken naar kopers met een beter bod. Als er op 8 februari geen beter bod is gaat de deal door. Ook zijn de partijen een break-up fee overeengekomen van $6,65 miljoen als Duff & Phelps voor 8 maart uit de deal stapt. 
Duff & Phelps adviseert klanten bij onder andere waarderingsvraagstukken, financiële herstructureringen en fiscale vraagstukken. Op de Nederlandse markt biedt Duff & Phelps onder andere diensten op het gebeid van M&A valuation. De Nederlandse partners Henk Oosterhout en Jan Jaap Snel waren genomineerd voor de M&A Awards 2012 in de categorie Best Valuator. 
 
Gerelateerde artikelen