Overnameliefde in de badkamer voor 600 miljoen

Villeroy & Boch koopt de gereputeerde sectorgenoot Ideal Standard.

De Duitse producent van badkamertoebehoren Villeroy & Boch koopt zijn sectorgenoot Ideal Standard. Die wordt bij de overname gewaardeerd op 600 miljoen euro. Villeroy & Boch, genoteerd aan de beurs van Frankfurt, heeft een bindende overeenkomst getekend voor de overname van alle vennootschappen van de Ideal Standard Group. Het gaat om de Anchorage Capital Group en CVC Credit, de kredietverschaffingspoot van de financiële reus CVC.

Villeroy & Boch koopt ook de activiteiten in het Midden-Oosten en Afrika die door Ideal Standard werden uitgevoerd in samenwerking met Roots Group Arabia.

Ideal Standard is een van de meest bekende leveranciers van badkamerproducten. Het bedrijf heeft elf productielocaties in Europa en het Midden-Oosten. In 2022 boekte Ideal Standard een omzet van ongeveer 737,2 miljoen euro, met een aangepaste ebtida van ongeveer 73,7 miljoen. Het hoofdkwartier zit in Zaventem, maar de productie in Oost-Europa, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Egypte. De designtak zit in Italië.

Villeroy & Boch financiert de transactie met eigen middelen en met een lening van 250 miljoen euro..

De Duitse groep, die dertien productievestigingen heeft, boekte vorig jaar een omzet van 995 miljoen euro, waarvan de helft op haar thuismarkt. Twee derde van de inkomsten komt uit de verkoop van badkamertoebehoren.

Gerelateerde artikelen