Overname bij softwarebedrijven voor overheidsloketten

De deal met Regeldienst biedt Sogelink ook kansen in Frankrijk en Scandinaviƫ.

De Europese softwareleverancier Sogelink neemt Regeldienst over, een Nederlands softwarebedrijf gespecialiseerd in de publieke sector. Sogelink heeft in Nederland met Geodan de tweede marktpositie in softwareoplossingen voor provincies, gemeenten en waterschappen. Door de overname van Regeldienst wordt Sogelink marktleider in dit marktsegment in Nederland. Sogelink wordt ondersteund door Keensight Capital, een private equity-beheerder die zich toelegt op pan-Europese Growth Buyout- investeringen.

Door de deal kunnen beide bedrijven hun expertise combineren op het gebied van digitale lokketten van lokale overheden, aldus een persverklaring van de twee partijen. De krachtenbundeling speelt in op veranderende eisen op het gebied van bijvoorbeeld de energietransitie, het waterbeheer en de stikstofproblematiek. Op lokaal niveau lopen de regels sterk uiteen. Dit maakt de vergunningaanvraag complexer en het leidt tot vertraging in het proces.

Sogelink en Regeldienst worden marktleider in Nederland voor softwareoplossingen voor het navigeren van het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Nederland loopt internationaal voorop in het optimaliseren van het vergunningaanvraagproces. Sogelink ziet in Frankrijk en Scandinaviƫ ruimte om ook daar de dienstverlening van lokale overheden te optimaliseren bij het aanvragen van vergunningen. De overname van Regeldienst versterkt daarmee niet alleen de kansen van Sogelink in Nederland, maar biedt dus ook internationale perspectieven.

Lees ook: Keensight Capital haalt 2,8 miljard euro aan kapitaal op

Gerelateerde artikelen