Keensight Capital haalt 2,8 miljard euro aan kapitaal op

Circa drie miljard euro voor de PE-investeerder om te beleggen in technologie en gezondheidszorg.

Private equity-fima Keensight Capital, die zich toelegt op Europese Growth Buyout-investeringen, heeft vandaag aangekondigd dat het 2,8 miljard euro aan kapitaal heeft opgehaald om te investeren in leidende technologie- en gezondheidszorgbedrijven met een gemiddelde ticket size van tussen de tien en 400 miljoen euro.

De recente fondsenwerving van Keensight Capital was aanzienlijk overtekend, met krachtige steun van bestaande LP’s, meldt de investeerder in een persbericht. Er werden ook nieuwe investeerders (LP’s) aangetrokken uit Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Deze gevarieerde LP-basis genereerde ongeveer 90 procent van de inschrijvingen van institutionele beleggers (vermogensbeheerders, pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, banken en staatsinvesteringsfondsen). De overige tien procent was afkomstig van voormalige CEO’s van portefeuillebedrijven en family offices.

“Deze succesvolle fondsenwerving maakt Keensight Capital tot een van de onbetwiste leiders in Europese Growth Buyouts”, aldus Jean-Michel Beghin, Managing Partner bij Keensight Capital. “De omvang toont de waarde aan die onze investeerders zien in onze gedifferentieerde positionering en de discipline van ons team. We hebben een bewezen staat van dienst in het leveren van waarde door winstgevende groei, onafhankelijk van marktcycli, met een totale bruto IRR van 39 procent en een gemiddelde bruto multiple van 3,4x. We voelen ons bevoorrecht om de voortdurende steun van onze bestaande investeerders te hebben en zijn verheugd nieuwe investeerders te mogen verwelkomen in onze wereldwijd diverse LP-basis.”

Lees ook: ‘Investeringscriteria? Dat trackrecord van succes, groei en winstgevendheid’

Gerelateerde artikelen