Organon koopt fabriek in Oss van branchegenoot MSD

Fabrieken in het buitenland hebben de voorkeur van MSD.

Farmaceut MSD verkoopt zijn fabriek in Oss aan branchegenoot Organon. Dat bevestigen beide bedrijven na berichtgeving van het lokale medium DTV Nieuws. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

MSD kondigde in september vorig jaar al aan de productie van immuuntherapie te beëindigen in Oss en de fabriek in de verkoop te doen. De farmaceut wil zich richten op een beperkt aantal productielocaties buiten Nederland. Die hebben samen voldoende capaciteit om aan de wereldwijde vraag naar de immuuntherapie van MSD te voldoen, aldus het bedrijf.

Vorig jaar meldde MSD het nog als “topprioriteit” te zien dat de koper ook de circa 600 werknemers overneemt. Dat is  niet gelukt, want er gaan banen verloren. Maar de onderneming zegt werknemers wel te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.

MSD blijft wel actief in Oss met 120 kantoorfuncties. Het bedrijf heeft ook locaties in Boxmeer, De Bilt en Haarlem. MSD ontwikkelt, produceert en verpakt geneesmiddelen, onder meer op het gebied van kanker, infectieziekten en dierziekten. De geneesmiddelen van Organon richten zich onder meer op de gezondheid van vrouwen, kanker, dermatologie en astma. (ANP)

Gerelateerde artikelen