M&A Forum The City met onder meer Akzo-advocaat de Bie Leuveling Tjeenk

Aan M&A Forum The City op 14 september wordt opnieuw een mooie naam toegevoegd: Ook De Brauw-advocaat Jan de Bie Leuveling Tjeenk reist af naar Londen.

De Bie Leuveling Tjeenk, sinds 2006 partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, stond recentelijk AkzoNobel bij in het langlopende geschil met activistische aandeelhouder Elliot in de overnamestrijd tegen Amerikaanse PPG Industries. Hij kan daarom als geen ander toelichten waarom de interesse in Nederlandse kroonjuwelen zo is toegenomen en hoe daar het best mee om te gaan. 

De Bie Leuveling Tjeenk is gespecialiseerd in corporate litigation, financial services litigation en massaschadeclaims. Onlangs adviseerde hij ook bij een aantal andere grote zaken: onder meer Shell in een dispuut over olievervuiling in Nigeria en de NAM inzake de claims naar aanleiding van aardbevingen in Groningen.

Met de komst van De Bie Leuveling Tjeenk is het sprekerspanel rond. Ook Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING, zal aantreden. Zij gaat in op de huidige stand van zaken in Europa rondom de fusie- en overname-activiteiten.

Daarnaast deelt Benjamin Dupuy, partner bij BC Partners, zijn kennis en ervaring over de attractiviteit van de BV Nederland. Zo kocht hij twee jaar geleden namens BC Partners, het op een na grootste private-equityfonds in Londen, Dümmen Orange van H2 Equity Partners en de familie Dümmen voor 500 miljoen euro. BC Partners legde een multiple van elf maal ebitda neer voor de Nederlandse bloemenveredelaar. 

De paneldiscussie over het al dan niet beschermen van bedrijven wordt geleid door Marc Monasch, Managing Director bij Kingstree Group

—> Meld je hier kosteloos aan voor M&A The City 

Lees ook:
Dit zijn de litigationkanonnen in zaak Elliott vs AkzoNobel

Gerelateerde artikelen