NN Group doet bod op Delta Lloyd

Verzekeraar NN Group wil Delta Lloyd overnemen. Het doet een bod op zijn branchegenoot van 5,30 euro per aandeel. Dat komt neer op een overnamebedrag van 2,4 miljard euro.

Het bod lijkt vijandig. NN heeft naar eigen zeggen zijn gedachtes over het combineren van de Nederlandse en Belgische activiteiten van Delta Lloyd en NN met het bestuur en de commissarissen van zijn overnameprooi gedeeld. Delta Lloyd heeft echter een uitnodiging om het bod en een transactie uit te onderhandelen tot nu toe nog niet geaccepteerd.

,,We hopen dat Delta Lloyd met ons in gesprek wil gaan'', aldus een woordvoerster van van NN. NN wil het bedrag betalen met eigen en geleend geld. Het heeft het restant van zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van 500 miljoen euro stopgezet.

Het bod van NN biedt een premie van circa 53 procent op de gemiddelde slotkoers van het aandeel Delta Lloyd van de afgelopen drie maanden. Delta Lloyd eindigde dinsdag op de beurs in Amsterdam op 4,12 euro.

Volgens topman Lard Friese van NN zal een gecombineerd bedrijf een leidende speler zijn op de Nederlandse markt voor verzekeringen, bankieren en vermogensbeheer. Volgens hem is er een ,,duidelijke en overtuigende logica'' om consolidatie te brengen op de Nederlandse verzekeringsmarkt door de twee concerns te combineren.

Delta Lloyd liet via een woordvoerder weten later met een reactie te komen.

Gerelateerde artikelen