Nieuwe nummer een in league tables door private equity deal De Brauw, ING en Oppenheimer

ING Corporate Finance, Oppenheimer Europe en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren Unit4 bij overnameonderhandelingen tussen Unit4 en meerdere private equity partijen. Dat meldt de softwareontwikkelaar maandag in een persbericht. Als de onderhandelende partijen tot een akkoord komen wordt De Brauw Blackstone Westbroek de nummer één in de league tables gesorteerd naar dealwaarde. De private equity firma's willen alle uitstaande aandelen kopen voor voor 35 euro per aandeel. Hiermee wordt Unit4 gewaardeerd op ruim één miljard euro.
Als de deal doorgaat kunnen de M&A advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek aan de top van de league table gesorteerd naar dealwaarde brengen. Nu staat Allen & Overy nog met een half miljard boven De Brauw. Met de Unit4 deal wordt De Brauw de bovenliggende partij, tenzij Allen & Overy adviseur is van één van de kopers.
Na succesvolle onderhandelingen verstevigt ING zijn positie in de league tables van MenA.nl. Het corporate finance team van ING staat dan met toen  deals en 11,6 miljard euro op de achtste plaats in de league tables gesorteerd naar waarde. Voor zakenbank Oppenheimer is de Unit4 deal de eerste Nederlandse transactie. Dat blijkt uit de M&A Database van MenA.nl. 
Unit4 wordt al lang genoemd als potentiële overnameprooi. In december 2012 noemden analisten Unit4 een potentiële overnamekandidaat vanwege de consoliderende softwaremarkt.
De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Unit4 hebben aangegeven de interesse van de partijen evalueren en zullen bij de besluitvorming rekening houden met de belangen van alle stakeholders, inclusief aandeelhouders.Het is niet zeker of de gesprekken die nu gehouden worden leiden tot een daadwerkelijk bod. 
Gerelateerde artikelen