Nieuwe corporate finance adviseur OXEYE landt eerste deal

M&A bankiers Okko Filius (foto), Maarten Bijnen en Daniel Frijns werken na vijftien jaar weer samen en hebben hun eerste deal geland. De drie M&A adviseurs hebben corporate finance advies bedrijf OXEYE Advisors opgericht. De adviseurs richten zich op mid-market klanten in West Europa met een focus op de Benelux. De adviseur heeft recent haar eerste deal bekend gemaakt. Het adviseert automotive bedrijf AutoBinck bij de overname van meerdere Nederlandse BMW/MINI dealerships.
Okko Filius werkte tot voorkort voor ABN AMRO, Erik Frijns bij Oyens & Van Eeghen en Maarten Bijnen bij zijn eigen bedrijf Albacore Partners. De laatste werkte samen met junior associate Erik van der Werf, die nu ook mee overgegaan is naar OXEYE. De naam van het bedrijf is de Engelse vertaling voor de vogelnaam Mees, een verwijzing naar hun gezamenlijke geschiedenis bij MeesPierson. "We hebben op verschillende transacties samengewerkt", zegt Filius. Zijn keuze voor het ondernemerschap is niet geheel uit eigen wil geweest. "Bij ABN AMRO is een grote reorganisatie doorgevoerd en besloten dat het M&A team kleiner moest worden. Dat was voor mij de aanleiding zelfstandig verder te gaan", zegt Filius. 
OXEYE Advisors wil geen klanten uitsluiten, maar heeft wel een focus op klanten in sectoren Food & Consumer en Industrial & Construction. In deze sectoren hebben de partners de meeste ervaring. Het nieuwe kantoor onderscheidt zich naar eigen zeggen door onafhankelijk advies gegeven door seniors. Het bedrijf zet zich niet in de markt als prijsvechter. "Onze tarieven zullen vergelijkbaar zijn met ABN AMRO, maar we zijn wel felxibel. Alle betalingsvormen zijn bespreekbaar", zegt Filius.
Momenteel hebben de partner van OXEYE vijf mandaten lopen, waarvan de eerste tot een deal heeft geleid. Hun klant Autobinck koopt de Noord-Nederlandse BMW-dealers Martinistad in Groningen, Vriesendijk in Assen en Autobedrijf Dijker in Nieuwe Pekela van Piet de Vries.
Gerelateerde artikelen