Unilever-belager Kraft Heinz benoemt 3G-partner tot CFO

Heinz Kraft heeft in de persoon van David Knopf een nieuwe CFO gevonden. Knopf (29) komt van investeerder 3G Capital.

Knopf was eerst analist en werd in 2015 partner bij 3G Capital, dat ongeveer een kwart van de aandelen van Kraft Heinz in bezit heeft. 3G was een van de architecten achter de mislukte overname van Unilever. Hij was betrokken bij de fusie tussen Kraft en Heinz in 2015 en is tegenwoordig actief als vice president van de notendivisie van Kraft Heinz. Als financieel eindverantwoordelijke bij één van de grootste Amerikaanse bedrijven, ligt er direct een flinke uitdaging voor hem klaar. Door tegenvallende verkoopcijfers, ziet Kraft Heinz de omzet al tijden dalen. Het bedrijf is bovendien bezig met uitgebreid kostenbesparingsprogramma, waar Knopf al bij betroken was. Dit moet de winstgevendheid van het bedrijf verhogen. 

De keuze voor de jonge CFO is opvallend te noemen. De gemiddelde leeftijd van CFO's bij Fortune-500 bedrijven is 52 jaar. Al heeft 3G Capital, de reputatie om vooral jonge executives te benoemen. Volgens Forbes toont de aanstelling aan dat finance professionals op een steeds jongere leeftijd, meer verantwoordelijkheden krijgen.

Maar uit verschillende onderzoeken blijkt juist een ander beeld. Uit onderzoek van executive recruitmentbureau Crist Kolder onder 673 Fortune 500 en S&P 500 bedrijven, bleek dat de gemiddelde leeftijd van de nieuw aangenomen CFO’s toegenomen is van 42 jaar in 2012 naar 48 jaar in 2016. De stijging zou te maken hebben met de toegenomen verantwoordelijkheden van financieel directeuren. Zo kunnen CEO’s en CFO’s persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor fouten van ondergeschikten.

Lees ook:
De Drie 3G-Musketiers en hun partner-in-crime
Lazard, Linklaters, Centerview, Morgan, UBS en Deutsche adviseren bij afgeketste overname Unilever
Kraft Heinz wil voor 130 miljard euro Unilever kopen

 

Gerelateerde artikelen