Abhijit Bhattacharya ontvangt CFO Award 2019

Tijdens CFO Day 2019, op 5 juni in Hotel de Bilderberg in Oosterbeek, is Abhijit Bhattacharya (CFO Philips) geƫerd met een CFO Award.

Bekijk hier de foto's van CFO Day 2019
En lees hier het verslag: 'Hypertransparantie de norm'

Eerbetoon voor een prachtige carrière ten dienste van Koninklijke Philips, voor zijn persoonlijke journey én voor de wijze waarop Abhijit Bhattacharya als CFO het verschil maakt in de transformatie. Met klinkende resultaten voor Philips! Dáárom heeft de jury Abhijit tot winnaar van de CFO Awards 2019 verkozen.

Bhattacharya nam de award in ontvangst tijdens de opening van CFO Day 2019.

Katalysator van winstgevendheid

Abhijit speelde een sleutelrol bij de verandering die Philips afgelopen jaren onderging. Eerst die afsplitsing van Lighting; het programma waarmee dat werd gerealiseerd was zíjn verantwoordelijkheid. Vervolgens was Abhijit als CFO de katalysator voor Philips om de gestelde winstgevendheid targets te behalen. Dat deed hij afgelopen drie jaar met verve. Mede daardoor steeg de aandelenkoers van circa 22 euro naar ongeveer 34 euro.

Kind van het huis

Dat succes en het slagen in die missie worden toegeschreven aan zijn grote inhoudelijke kennis van het bedrijf. Abhijit maakte een lange reis langs tal van Philips bedrijfsonderdelen, over verschillende continenten. Hij begon als boekhouder in een radiofabriek in Calcutta. daarna volgden financerollen in India en leiderschapsfuncties in Singapore, de Verenigde Staten en Europa. Tot Bhattacharya in 2015 CFO van Philips werd.

Uitdager met kennis van zaken

Abhijit zegt de dingen zoals híj ze ziet, laat niets onbesproken, challenged voortdurend. En doet dit soft spoken, maakt het nooit persoonlijk, zit tot diep in zijn vezels in de details, is overal bij betrokken, altijd aanwezig. Staat met zijn voeten midden in de kapitaalmarkt, waarbij hij als brug fungeert tussen aandeelhouders en het Philips management.

Kortom, een prachtig voorbeeld van persoonlijke ontwikkeling, van grenzen verleggen… En dat alles met een ‘no-nonsense-handen-uit-de-mouwen’ mentaliteit. Prachtig voorbeeld voor de community hoe je als CFO écht dat verschil kunt maken!

Gerelateerde artikelen