Nieuw tech investeringsfonds op Nederlandse markt

DEC-Alliance fungeert als een alternatief voor private-equity en wil vitale tech-infrastructuur ondersteunen.

Op 9 juli 2024 kondigde het nieuw opgerichte investeringsfonds DEC-Alliance de investering aan in softwareontwikkeling- en consultancybedrijven Avisi en iDalko.

Het fonds is een Nederlands initiatief gericht op het bieden van langetermijncontinuïteit aan vitale techdiensten die belangrijk zijn voor de Nederlandse economie.

DEC-Alliance, opgericht door Erik Leus en geïnspireerd door techondernemer Ludo Baauw van Intermax Group, fungeert als een alternatief voor traditionele private-equity-fondsen. Het fonds streeft naar continuïteit zonder de druk van snelle exits en kortetermijnwinsten, met behoud van de menselijke maat en bedrijfscultuur. Het richt zich op gevestigde bedrijven met bewezen innovatievermogen en groeipotentie in sectoren zoals software, data, cybersecurity, managed services en cloud-diensten.

De oprichters en grootaandeelhouders van Avisi en iDalko, Jan Bakker, Barri Jansen en Gert-Jan van de Streek, zijn nu toegetreden tot de DEC-Alliance. Avisi is bekend om zijn geavanceerde softwareontwikkeling en IT-diensten, terwijl iDalko gespecialiseerd is in consultancy voor digitale samenwerking. Deze investeringen markeren het begin van verdere investeringen door de DEC-Alliance in Nederlandse technologiebedrijven.

Het fonds is opgezet door succesvolle ondernemers die continuïteit zoeken voor hun levenswerk en wil ervoor zorgen dat vitale IT-bedrijfsprocessen in Nederlandse handen blijven, vooral gezien de geopolitieke ontwikkelingen en de machtspositie van grote technologiebedrijven.

De DEC-Alliance heeft als doel om bedrijven samen te brengen in een ecosysteem dat gezonde groei faciliteert en een langetermijnhorizon biedt. Het fonds wil hiermee de marktpositie van Nederlandse technologiebedrijven versterken en bijdragen aan de soevereiniteit van vitale digitale ketens en infrastructuren.

Gerelateerde artikelen