Niemand wil kledingketen Scotch & Soda meer kopen

De doorstart van de Nederlandse winkels is niet geslaagd.

Het is de Nederlandse winkels van kledingmerk Scotch & Soda niet gelukt een doorstart te maken, melden de curatoren van het failliete bedrijf. Volgens hen waren er wel gegadigden met serieuze interesse, maar zij haakten af omdat ze niet ook het merk Scotch & Soda konden kopen.

De fysieke winkels gaan nu dicht, maar de webwinkel wordt door een ander bedrijf in de lucht gehouden. Scotch & Soda heeft in Nederland 28 winkels en ongeveer 320 medewerkers.

Een week geleden werd bekend dat een groot deel van Scotch & Soda voor de tweede keer in iets meer dan een jaar tijd failliet is gegaan. Onder de hoede van een Amerikaans bedrijf in merkmanagement, Bluestar Alliance, maakte het van oorsprong Nederlandse modebedrijf vorig jaar een doorstart. Maar door grote problemen met de aanlevering van nieuwe kleding ging onlangs het onderdeel failliet waarin 92 winkels in vijf Europese landen zijn ondergebracht. Het deel van Scotch & Soda waar het kledingmerk zelf onder valt, is nog in handen van Bluestar Alliance. (ANP)

Gerelateerde artikelen