Modezaak Scotch & Soda jaar na een deal opnieuw failliet

Na Sun Capital en Bluestart Alliance is het wachten op weer een investeerder.

Het van oorsprong Nederlandse modemerk Scotch & Soda is ruim een jaar na een doorstart opnieuw failliet, meldt het bedrijf. Het merk ging al eens failliet toen het in handen was van Sun Capital Partners, maar werd in maart vorig jaar overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die meerdere modemerken bezit. Dit keer is ook voor de vestigingen in Duitsland, België, Luxemburg en Oostenrijk faillissement aangevraagd.

De winkels en webwinkel blijven volgens de modeketen open, terwijl de curatoren proberen een doorstart te realiseren. Ze verwachten binnen ongeveer twee weken een nieuwe eigenaar te hebben gevonden. Curator Michel Moeijes meldt dat er nog geen geïnteresseerde partijen zijn.

Wereldmerk tot in de VS

Scotch & Soda heeft in de vijf landen naar eigen zeggen 92 winkels en 721 medewerkers, waarvan 28 winkels en 320 medewerkers in Nederland. Buiten deze landen heeft Scotch & Soda ook winkels in andere Europese landen zoals Spanje en Frankrijk. In andere werelddelen zit het merk in onder meer de Verenigde Staten, Saudi-Arabië en India.

Verlieslatende winkels in onder meer Nederland zullen niet meegaan bij een doorstart, aldus Moeijes. Hij wil niet zeggen hoeveel dit er zijn. “Van de verlieslatende winkels die dichtgaan zullen mensen hun baan verliezen”, zegt hij. Een nieuwe eigenaar bepaalt volgens hem om hoeveel medewerkers het gaat. (ANP)

Gerelateerde artikelen