NIBC verkoopt NIP aan CWI

Verkoop van investeringsdochter aan CommonWealth Investments (CWI) sluitstuk van strategische herpositionering. 

Zakenbank NIBC verkoopt haar investeringsdochter NIBC Investment Partners aan CWI in wat een ‘belangrijke mijlpaal in de voltooiing van NIBC’s strategische herpositionering, die in november 2021 werd afgekondigd’.

De transactie omvat een portefeuille van minderheidsbeleggingen in Nederlandse bedrijven in verschillende industriële sectoren, onder het beheer van het team van NIBC Investment Partners. De portefeuille zal worden overgenomen door fondsen gekapitaliseerd door CWI en verder worden beheerd door het afgesplitste Investment Partners team. Naast de overname van de bestaande portefeuille krijgen deze fondsen toegang tot vers kapitaal om de huidige portefeuillebedrijven te ondersteunen en nieuwe investeringen te doen.

Paulus de Wilt, CEO NIBC: “Na de succesvolle verkoop van onze CLO-activiteiten in juni 2023 markeert deze transactie de voltooiing van de herpositionering van onze bank, waardoor we verder kunnen versnellen op de gebieden waar we willen groeien. We zijn verheugd dat we in CWI een ondernemende en professionele partner hebben gevonden, waardoor een omgeving is gecreëerd die continuïteit biedt voor de ondernemers die worden ondersteund door onze minderheidsbeleggingsactiviteiten en die een solide basis vormt voor het voortdurende succes van ons NIBC Investment Partner-team, dat als onafhankelijke onderneming verder zal gaan.”

Afronding van de transactie zal naar verwachting plaatsvinden tegen het einde van het derde kwartaal van 2023.

Gerelateerde artikelen