NIBC verkoopt activiteiten in minderheidsinvesteringen

NIBC rondt de verkoop van aandelenbeleggingsactiviteiten aan Pontex Investment Partners af.

NIBC kondigt aan dat het haar minderheidsaandeleninvesteringsactiviteiten heeft verkocht aan Pontex Investment Partners.

Pontex Investment Partners – voorheen bekend als NIBC Investment Partners – is een investeerder gespecialiseerd in significante minderheidsbelangen in middelgrote Nederlandse ondernemingen. Met deze investeringen helpen zij ondernemers hun groeiambities te realiseren, bijvoorbeeld door het doen van overnames (buy & build), of een deel van hun kapitaal te verzilveren (pre-exit). Pontex, opgericht door het voormalige investeringsteam van NIBC, zal voortaan zelfstandig opereren met CommonWealth Investments (CWI) als hoeksteeninvesteerder.

Met deze transactie wil NIBC zich strategisch herpositioneren als ondernemende vermogensfinancier. De transactie omvat een portefeuille van dertien minderheidsinvesteringen in Nederlandse bedrijven actief in verschillende industriële sectoren, nu onder beheer van het Pontex-team.

Naast het verwerven van de bestaande portefeuille, zullen de door Pontex beheerde fondsen toegang krijgen tot vers kapitaal om huidige portefeuillebedrijven te ondersteunen en nieuwe investeringen te doen, waardoor de continuïteit van de strategie wordt gewaarborgd die de groeiambities van Nederlandse ondernemers faciliteert door het verstrekken van minderheidsvermogen.

Frans van der Harst, één van de van vier partners van Pontex: “We bouwen nadrukkelijk voort op onze succesvolle visie en strategie van de afgelopen jaren en doen dat met hetzelfde team. We blijven ons richten op sterk groeiende middelgrote Nederlandse ondernemingen met ambitieuze en gedreven managementteams die zelf betrokken willen blijven bij de volgende stap van hun onderneming. Met CommonWealth Investments hebben we een ‘cornerstone’ investeerder gevonden met jaren aan ervaring op het gebied van directe en indirecte investeringen in Nederlandse bedrijven. We kunnen onze portefeuille hiermee flink vergroten en profiteren van hun uitgebreide netwerk.”

Paulus de Wilt, CEO van NIBC: “Met de overdracht aan CommonWealth Investments en het Pontex team bieden we continuïteit voor de dertien bedrijven in de investeringsportefeuille. De eerder aangekondigde verkoop is hiermee afgerond. Voor NIBC is de verkoop een belangrijke mijlpaal in onze strategische herpositionering. Voor Pontex is dit het begin van een nieuw hoofdstuk en verdere zelfstandige groei. We hebben er alle vertrouwen in dat het team hier met hun professionaliteit en toewijding een succes van zal maken.”

Lees ook: Vadeko – NIBC Investment Partners: Buy & build met prefab houtconstructies

Gerelateerde artikelen