Newion opent vierde investeringsfonds

Nieuw fonds van 130 miljoen euro voor softwarebedrijven.

Newion, een venture capital-investeerder die zich richt op beginnende zakelijke softwarebedrijven in de Benelux, Scandinavië en Duitsland, opent zijn vierde investeringsfonds – Newion IV – met een initiële closing van 130 miljoen euro.

Tussen nu en september 2027 wil Newion in een twintigtal nieuwe B2B-software startups investeren om ze te helpen naar marktleiderschap. 

Newion mede-oprichter en Managing Partner Patrick Polak (foto): “We zijn enorm trots en vereerd dat alle bestaande LP’s uit eerdere fondsen mee gaan in Newion IV. Onze vaste investeerders, waaronder BNP Paribas, PMV, family offices en HNWI's, en het European Investment Fund (EIF, ter bevordering van innovatie en ondernemerschap in Europa) worden vergezeld door een groot aantal nieuwe LP's, zoals Reggeborgh. Wij zien dit als een erkenning van onze beleggingsfilosofie en -strategie. Dit, gecombineerd met onze ervaring en een track record van 22 jaar, resulteerde in een snelle fondsenwerving, ondersteund door een grote groep LP's."

Een recente investering van Newion was de Series D ronde in food-tech bedrijf Deliveract. De nieuwe ronde bracht het totaal in Deliverect geïnvesteerde bedrag op 240 miljoen dollar en levert een bedrijfswaardering op van 1,4 miljard dollar. Lees hier het interview met CEO Jelte Vrijhoef. 
 

Gerelateerde artikelen