Nederlandse en Deense HR-concurrenten fuseren

Financiers steunden Starred.com en Talenthub de laatste jaren.

Het Nederlandse Starred.com en Deense Talenthub fuseren. De beide partijen, actief in de HR-discipline, verklaren dat het gaat om een gelijkwaardige transactie, zonder bovenliggende partij. Starred is een candidate experience analytics platform van internationale allure. Talenthub is een platform voor kandidaatgerichte werving.

Onder welke naam en welke voorwaarden het fusiebedrijf de markt op gaat, is nog niet bekendgemaakt. Lars van Wieren van Starred.com wordt COO, Daniel Birkholm van Talenthub wordt de CEO. Het bedrijf heeft aangegeven op zoek te gaan naar overnamekandidaten. Anderhalf jaar geleden pompte Seed Capital vijf miljoen euro in Talenthub. Starred.com haalde vijf jaar geleden voor anderhalf miljoen euro aan borgstellingskrediet binnen.

Na de fusie ontstaat er een bedrijf dat zich richt op de recruitmentmarkt. Het bevraagt sollicitanten die een baan niet aannamen of kregen naar hun ervaringen en motieven. Die feedback wordt gebruikt om het wervingsproces te verbeteren. Tot de klanten behoren partijen als Dropbox, Twillio, Coca-Cola, PwC en Deloitte. Veertig procent van de omzet komt uit de VS.

“Onze bedrijven hebben beiden het winnende stukjes van de techpuzzel”, aldus Lars van Wieren van Starred.com in Emerce. “Talenthub is goed in sales, wij in marketing. Wij hebben een goed kernproduct, zij een goed product ernaast. De teams vullen elkaar aan en de culturen passen.”

Gerelateerde artikelen