Nederland Silicon Polder!

Het is altijd interessant om te lezen wat ‘buitenlanders’ van je land, stad of dorp vinden. Techcrunch.com zingt de lof van Nederland als high-tech-startup paradijs.
Onze bescheiden thuismarkt is misschien niet zo indrukwekkend en aantrekkelijk, zegt Techcrunch, maar we zijn wel rijk, goed opgeleid en ‘modern’ – en daardoor een goed proefkonijn voor startups om te onderzoeken of de grote wereld buiten onze grenzen klaar is voor dat fantastische nieuwe idee. 
 
We zijn gewend, bovendien, om markten te zoeken buiten de beperkte landsgrenzen, en daardoor als geen ander klein land in de positie om een grote rol te spelen in de ontwikkeling en toepassing van high-tech. Denk aan booking.com, aan Tomtom en vele high-tech niche-spelers die in ons land begonnen. 
 
“Access to capital is still the biggest barrier to growth in the Netherlands, mostly because access to capital is still the biggest barrier to growth just about everywhere. Other than that, it is hard to find many weaknesses in the current framework,” concludeert de schrijver.
 
Alhoewel… “de enige vraag die rest is of het land wel in staat zal zijn al dat talent te behouden, dat aan al die technische universiteiten en high-tech campusses wordt gekweekt. Die blik naar buiten werkt twee kanten op: niets let jonge ondernemers om de vleugels uit te slaan en uit te wijken naar het geld van London of de zon van Madrid.” 
 
Meer lof en details over Nederland als paradijs voor startups via techcrunch.com
Gerelateerde artikelen