Nearfields Instruments uit Rotterdam haalt 135 miljoen op

Op een na grootste investering in vijf jaar in de ontwikkeling van halfgeleiders.

Nearfield Instruments uit Rotterdam heeft 135 miljoen euro opgehaald in een Series-C-financieringsronde. Deze afgesloten financieringsronde is overtekend en inmiddels afgesloten, zo maakte Nearfields Instruments bekend.

De financieringsronde wordt geleid door twee nieuwe grote investeerders: Walden Catalyst, een Amerikaans durfkapitaalbedrijf in deep-tech, en Temasek, een mondiale investeerder die ook onderzoek doet naar kansen in opkomende technologieën. M&G Investments, een mondiale vermogensbeheerder, treedt op als mede-investeerder. Ook bestaande investeerders deden mee: Innovation Industries, Invest-NL en ING.

De financieringsronde zou volgens Mergermarket de op een na grootste zijn in de markt voor apparatuur voor de fabricage van halfgeleiders in Europa en de VS in de afgelopen vijf jaar.

Spin-0ff van onderzoeksinstituut TNO
Nearfield ontwikkelt ultramoderne metrologie- en inspectieoplossingen (M&I) voor de halfgeleiderindustrie. Het bedrijf is een spin-off van het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO. Naast het hoofdkantoor in Rotterdam heeft het bedrijf vestigingen in Eindhoven en Pyeongtaek (Zuid-Korea).

Volgens Nearfield draagt de groeiende complexiteit in de geavanceerde productie van halfgeleiders bij aan de business. Klanten eisen steeds beter presterende en minder energieverbruikende chips. Nearfield onderhoudt nauwe banden met de meeste grote chipfabrikanten wereldwijd. De technologie is volledig gevalideerd en ingezet in de productie van grote volumes, laat het bedrijf weten.

Groeiende vraag naar metrologie en inspectie
Hamed Sadeghian, medeoprichter en CEO van Nearfield Instruments, zegt dankzij de investeringen goed gepositioneerd te zijn om het komende decennium te voldoen aan de groeiende vraag naar metrologie en inspectie. “Deze financiering zal ons in staat stellen de productiecapaciteit op te voeren, ons productportfolio uit te breiden en onze positie als belangrijke speler in de halfgeleiderapparatuurindustrie te versterken.”

Lees ook: De 10 grootste VC-deals van het afgelopen kwartaal

Gerelateerde artikelen