Na twaalf deals in Q4 gaat Visma gewoon door met overnemen

Laatst gewijzigd: 27 februari 2024 12:24
Dit keer wordt GW Crossmedia aan de stal toegevoegd van het Noorse IT-bedrijf.

IT-bedrijf Visma neemt GW Crossmedia uit Apeldoorn over. Het Gelderse bedrijf is gespecialiseerd in webarchivering. Vanwege de vele overheidsklanten is het bedrijf interessant voor Visma. “De integratie van GW Crossmedia in de Visma-familie markeert het begin van een nieuwe fase in de ontwikkeling van geavanceerde e-government oplossingen”, aldus een persverklaring van Visma.

De deal volgt op de secundaire verkoop aan twintig internationale aandeelhouders begin dit jaar. Samen pompten zij een miljard euro in Visma. Het bedrijf werd bij die gelegenheid gewaardeerd op negentien miljard euro.

Het van oorsprong Noorse Visma is een bekende overnemer in de IT. In het vierde kwartaal van vorig jaar nam het bedrijf twaalf bedrijven over. In 2022 werden 42 bedrijven overgenomen, met een totale transactiewaarde van bijna één miljard euro.

GW Crossmedia zal blijven opereren onder haar eigen naam en met het bestaande team, als onderdeel van de Visma Groep. De bestaande overeenkomsten met klanten en partners blijven onveranderd. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen