Visma trekt nieuwe investeerders aan middels secundaire verkoop

Laatst gewijzigd: 09 januari 2024 11:25
De waardering van het Noorweegse softwarebedrijf bedraagt negentien miljard euro.

Visma, een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware in Europa en Latijns-Amerika, kondigt aan dat het zijn aandeelhoudersbasis heeft uitgebreid door middel van een secundaire verkoop aan toonaangevende internationale aandeelhouders, om verdere internationale groei te ondersteunen.

De transactie, waarbij Visma wordt gewaardeerd op negentien miljard euro, zal ongeveer twintig nieuwe investeerders verwelkomen in het aandeelhoudersregister, goed voor ruim één miljard euro aan aandeleninvesteringen, met nieuwe investeerders waaronder Altaroc, Jane Street, NPS en NYC Retirement System.

Bovendien zal de transactie resulteren in een netto nieuwe investering van ongeveer drie miljard euro van bestaande aandeelhouders, waaronder software-investeerder Hg, die zijn zeventien jaar durende investering in het bedrijf met een meerderheidsbelang zal voortzetten, samen met een groep mede-investeerders, waaronder ICG -, TPG – en Visma-management.

“We zijn verheugd om dit nieuwe blijk van vertrouwen van Hg en andere toonaangevende investeerders te ontvangen, in een transactie die onze geweldige ontwikkeling en aantrekkelijke vooruitzichten bevestigt”, aldus Merete Hverven, CEO van Visma.

“Visma levert de digitale tools die bedrijven nodig hebben om de efficiëntie te vergroten, te innoveren en concurrerend te blijven. Gesteund door een solide en deskundige aandeelhoudersbasis zijn we perfect gepositioneerd om onze unieke groei voort te zetten.”

Visma’s groeitraject
Tegenwoordig is Visma, het grootste particuliere softwarebedrijf in Europa, een toonaangevende leverancier van cloud boekhoud- en ERP-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven in de regio. Na een periode van aanzienlijke internationale expansie, waarbij alleen al in de afgelopen twee jaar Frankrijk, Duitsland, Portugal, Peru en IJsland werd betreden, is de Groep momenteel aanwezig in 28 landen met meer dan 15.000 werknemers.

Nic Humphries, Senior Partner bij Hg, zei: “Vandaag de dag is Visma Europa’s grootste softwarebedrijf in private equity. En het groeit nu twee keer zo snel vergeleken met toen we voor het eerst investeerden in 2006, ondanks dat we een bedrijf zijn geworden dat ruim twintig keer groter is. Deze ongelooflijke prestatie is het resultaat van de investering in moderne SaaS-producten meer dan tien jaar geleden, bevorderd door een honger naar innovatie en een managementteam van wereldklasse onder leiding van Merete. We heten onze nieuwe investeerders welkom en kijken uit naar het volgende hoofdstuk van dit Europese tech-succesverhaal.”

Lees ook: Vijftig overnames in vier jaar tijd: hoe doet Visma dat?

Gerelateerde artikelen