Myrthe van Bijsterveld en Richard Witvliet zijn dé M&A-talenten van 2018

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:13
Myrthe van Bijsterveld van Rabobank en Richard Witvliet van Houthoff zijn dé M&A-talenten van Nederland. Zij vielen in de prijzen tijdens de M&A Awards 2018. 

Op het moment dat de winnaars bekend werden gemaakt bestormde Niels Jonker van de Rabobank het podium. Hij won in 2017 de felbegeerde trofee en stond te popelen om Myrthe dezelfde eer te bewijzen. Myrthe was de enige vrouw die tijdens de M&A-awards als individu in de prijzen viel, maar werken in een mannenwereld doet haar niets. “Daar heb ik geen last van hoor, ik sta mijn mannetje”, reageert ze lachend. 

M&A talent 2017 Niels Jonker en M&A talent 2018 Myrthe van Bijsterveld

Myrthe is amper drie jaar actief als acquisition-finance-bankier bij de Rabobank. In die jaren is ze in razend tempo door de ranks gebroken en werkt ze nu als senior dealcaptain. Ze was onder andere betrokken bij financiering van overnames van Royal Sanders, Ten Cate, Nuts Groep en Hunkemöller. Bij haar collega’s van de Rabobank staat ze te boek als een onverstoorbare dealmaker met een safe pair of hands die een transactie tot een goed einde kan brengen. 

Bekijk hier de pitch van Myrthe van Bijsterveld 

Richard Witvliet van Houthoff triomfeert

Richard Witvliet van Houthoff is bekroond tot meestbelovende M&A-advocaat. Toen zijn naam door de Beurs van Berlage klonk, stapte hij met de handen triomfantelijk in de lucht naar voren. Jong als hij is liet hij het opstapje links liggen en klauterde behendig het podium op om de award in ontvangst te nemen van gastvrouw Leonie ter Braak. Ras-Rotterdammer Richard heeft vorig jaar de overstap gemaakt van het Rotterdamse kantoor van de Houthoff naar de M&A-sectie in Amsterdam. Daar zet hij zich actief in om nog jonger talent wat bij te brengen van het M&A-vak, met lesjes in managementparticipaties, EV-to-equity value bridges en earn-out-structuren. 

Investeerder Benjamin Dupuy, managing director bij BC Partners, is onder de indruk van het talent: “Richard has the highest professional standards and ethics, he is totally dedicated to the success of his clients and his firm. He has a very balanced attitude, no arrogance, keen to find fair compromises when possible during a negotiation.”

Bekijk hier de pitch van Richard Witvliet

Bekijk ook: de foto's van de M&A Awards 2018
Lees ook: alle Winnaars van de M&A Awards 2018
Lees ook: M&A Awards 2018: feesten voor de omslag (sfeerverslag)
Lees ook: Interview – wat doet Boekhoorn in 2019 met HEMA

—————————–

Gaat u binnenkort ook een overname doen of private equity aantrekken? Maximaliseer uw kans op succes. 3 tips:

1. Bezoek de M&A en CFO Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2019

Waar liggen kansen in M&A en Private Equity in 2019? Wie is bezig met welke deal? Wie wil verkopen en wie wil acquireren en/of investeren? U hoort het tijdens de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst bij Houthoff in Amsterdam. Proost op een succesvol 2019. Meld u aan via MenA.nl.

2. Vind de beste adviseurs in de Top 1000 Dealmakers 2019

Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos de Top 1000 Dealmakers 2019 (330 pagina’s!). Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en financiers in. De Top 1000 Dealmakers geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

3. Word nu lid voor meer kennis en meer deals

De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u M&A Fora, M&A Masterclasses, M&A Insight, Database & League Tables, M&A Magazine en de Top 1000 Dealmakers. Word nu lid voor meer kennis en meer deals. Meld u aan via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen