MVGM neemt Duitse vastgoedbeheerder PropertyFirst over

MVGM heeft overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen van het Duitse vastgoedbedrijf PropertyFirst GmbH per 1 januari 2019.

PropertyFirst behoort tot de top 5 in Duitsland van onafhankelijke beheerders en is sinds 2002 actief in residentieel en commercieel vastgoed. De ongeveer negentig medewerkers zijn actief vanuit kantoren in Bochum (hoofdvestiging), Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf en München. PropertyFirst beheert 520 commerciële vastgoedobjecten van 2,2 miljoen vierkante meter en 4.000 woningen.
PropertyFirst is een dochteronderneming van RGM, met 1.850 medewerkers die zijn gespecialiseerd in facility management. RGM wil zich met deze verkoop verder specialiseren in haar core business facility management, en wil door een preferred partnership met MVGM alle soorten van vastgoeddienstverlening aan bieden. Door de samenwerking  kan MVGM hoogwaardige facility diensten aanbieden samen met RGM, in zowel Nederland als Duitsland.


De overname van PropertyFirst past in de groeiambitie van MVGM. Het speerpunt ligt in Duitsland op uitbreiding in het woningsegment. Menno van der Horst, mede-eigenaar en directeur van MVGM: “Veel van onze opdrachtgevers opereren in zowel Nederland als Duitsland. Door de overname en de samenwerking kan MVGM haar opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.”

Gerelateerde artikelen