MKB Fonds tast toe bij snoepgoedzaak Copar

De participatiemaatschappij stort zich op kauwgom, chocola, lolly’s en drop.

Participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen heeft een meerderheidsbelang verworven in zoetwarendistributeur Copar uit Raamsdonkveer. De directie en aandeelhouders zochten een strategische en financiële partner die de onderneming naar de volgende groeifase kan begeleiden.

Copar is bekend om haar eigen merken Candyman, Italiano, Gaper en Rang en is daarnaast full-service aanbieder van bekende internationale merken in Nederland zoals Reese’s en PEZ. Het assortiment bestaat uit snoepgoed, chocolade, kauwgom, lolly’s, ijs, drop en seizoensproducten. Copar levert aan nagenoeg alle bekende Nederlandse ketens. De klanten bestaan uit foodretailers zoals Albert Heijn, Plus, Coop, Jumbo en Hoogvliet en non-food retailers zoals Action, Hema en Kruidvat en groothandels gericht op out-of-home zoals Lekkerland, Makro en Sligro.

Het bedrijf is in 2008 verzelfstandig via een management-buy-out en uitgebouwd tot één van de top-5 snoepgoedbedrijven in Nederland. Copar is een van de weinigen snoepgoedbedrijven in Nederland die geen onderdeel uitmaakt van een multinational. Inmiddels staat het bedrijf voor een opvolgingsvraagstuk. Het bedrijf heeft een geselecteerd aantal investeerders benaderd en de keuze gemaakt voor MKB Fonds.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Lees ook: Thomas Wals, MKB Fonds: 'We voelen ons soms net een chef-kok'

Gerelateerde artikelen