Mews haalt honderd miljoen op voor overnamegolf

Investeerders en financiers in de rij voor ambitieuze hospitality-IT'er.

Hospitality systeembouwer Mews uit Amsterdam heeft honderd miljoen dollar aan financiering binnengehaald van Vista Credit Partners, de dochteronderneming van Vista Equity Partners. Vista richt zich op software-, data- en technologiemarkten.

Afgelopen voorjaar haalde Mews al 110 miljoen euro op voor verdere uitbreiding. De ronde werd toen geleid door de bestaande investeerders Kinnevik, samen met Revaia, Growth Equity at Goldman Sachs Alternatives en Notion Capital en de nieuwe investeerder LGVP.

De recente financiering is bedoeld als aanjager van het M&A-programma van Mews. De investerings- en bedrijfsontwikkelingstak van het bedrijf, Mews Ventures, heeft negen hospitalitybedrijven overgenomen.

“De markt is rijp voor consolidatie”, aldus Richard Valtr, oprichter van Mews. “Na de succesvolle overnames van negen bedrijven tot nu toe, stimuleert de financiering van Vista Credit Partners onze positie om te blijven investeren in M&A met Mews Ventures.”

Mews wordt gewaardeerd op één miljard euro. Het aantal klanten in Noord-Amerika is gegroeid met 250 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het bruto betalingsvolume naar is gegroeid naar acht miljard dollar year-to-date, een toename van 54 procent.

Lees ook: Hossein Araghi, Lyvia Groep: ‘Dienend eigenaarschap vormt de kern van onze investeringssfilosofie’

Gerelateerde artikelen