Hospitality systeem bouwer Mews scoort 110 miljoen

Mews haalt 110 miljoen dollar op om cloudtechnologie in de hospitalitysector een boost te geven.

Het in Nederland gevestigde Mews, een cloudgebaseerd hospitality softwarebedrijf dat door automatisering meer inkomsten en mooie gastervaringen mogelijk maakt, heeft aangekondigd dat het 110 miljoen dollar ophaalt in een nieuwe financieringsronde.

De ronde wordt geleid door de bestaande investeerders Kinnevik, samen met Revaia, Growth Equity at Goldman Sachs Alternatives en Notion Capital en de nieuwe investeerder LGVP. Met de nieuwe financiering is de waardering van het bedrijf nu vastgesteld op 1,2 miljard dollar.

De waardering volgt op een jaar van aanzienlijke groei. In het afgelopen jaar heeft Mews de volgende mijlpalen bereikt:
– Een omzetstijging van meer dan 60%, jaar-op-jaar, met een netto jaaromzet van meer dan 100 miljoen dollar.
– Een aanzienlijke toename van het bruto betaalvolume tot meer dan acht miljard dollar.
– Zestien miljoen check-ins per jaar in hotels wereldwijd
– Drie overnames (Frontdesk Anywhere, Hotello en Nomi), waardoor Mews reeds aan acht acquisities zit.

De nieuwe financiering versterkt de financiële positie van Mews ter voorbereiding op aanzienlijke groei. Dankzij deze financiering kan Mews prioriteit geven aan hun wereldwijde uitbreiding, onderzoek & ontwikkeling, en overnames, waardoor de meest innovatieve organisaties hun digitale transformatie kunnen versnellen.

De nieuwste financiering komt boven op de investeringsronde van het bedrijf van 185 miljoen dollar in december 2022, die werd geleid door Kinnevik en de afdeling Growth Equity van Goldman Sachs Asset Management.

Gerelateerde artikelen