M&A Database Tutorial: Ontdek de dealmaker

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 09:58
Alle professionals in M&A, corporate finance en private equity komen samen in de M&A Database van MenA.nl. Met de M&A Database kan iedereen achterhalen wie de beste en meest actieve dealmakers zijn in de Nederlandse M&A markt. Leden van de M&A Community kunnen alles over de dealmakers zelf inzien. Wij geven u 5 tips om uw dealmaker te vinden.

De deals van de dealmakers zijn alleen zichtbaar voor leden van de M&A Community. Deze kunnen een login aanmaken via het online formulier. Via dit formulier kunt u ook lid worden.

1 Vind jezelf
Wilt u weten hoeveel deals er op uw naam staan in de M&A Database? Klik in de navigatie op “dealmakers”. Plaats de cursor in het zoekveld “zoekwoord” links op de pagina. Tik uw naam en klik met de muis op “selecteer” of druk op “enter”. In de zoekresultaten klikt u op uw naam en ziet u de deals. Ziet u uw naam niet staan, laat het dan weten aan de redactie. U krijgt alleen alle deals te zien wanneer u bent ingelogd.

Zoek op naam

2 Vind alle dealmakers van uw kantoor
Wilt u weten welke deals uw kantoorgenoten hebben gedaan? Of wat ze bij de concurrent hebben gepresteerd? Voer dan de naam van uw kantoor in het zoekveld en druk op enter, klik op de naam van het kantoor en bekijk alle deals.

3 Vind alle dealmakers uit uw vakgebied
Met één druk op de knop kunt u alle dealmakers uit uw vakgebied opvragen. Ga naar “dealmakers” en kies in het drop down menu “Categorie” uw vakgebied. Corporate finance adviseurs en zakenbankiers vallen onder “M&A Advisory”, advocaten onder “Legal Advisory” en zo verder. Na het kiezen van het vakgebied klikt u op de knop “Selecteer” en u krijgt iedereen te zien die binnen het geselecteerde vakgebied bij deals heeft geadviseerd.

4 Vind de dealmakers bij de overname
Wilt u weten wie bij een deal heeft geadviseerd? Zoek dan eerst de deal en vind de dealmakers. Klik daarvoor in de navigatiebalk op “deals” en tik de naam van één van de betrokken bedrijven in het zoekveld “zoekwoord”. Vervolgens klikt u op de deal en ziet u welke dealmakers er bij betrokken waren. Vindt u de deal niet? Stuur het dan in via het online dealformulier.

5 Vind de leading dealmakers
Wil u weten wie de grootste en meeste deals heeft gedaan? Beweeg dan uw muis over “dealmakers” in de navigatiebalk en klik op League Tables. Aan de linkerkant van de pagina selecteert u de optie “personen” en de categorie waarvan u de dealmakers wilt zien. Klik vervolgens op “selecteer” en u krijgt een overzicht te zien van de dealmakers die de meeste en grootste deals hebben gesloten.

Klik op league tables

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de M&A Community managers.
Dit artikel is onderdeel van de M&A Database Tutorial. Lees ook de andere artikelen
Gerelateerde artikelen