M&A Database Tutorial: Maak een league table

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 09:58
De leading dealmakers vindt u in de league tables van de M&A Database van MenA.nl. Leden van de M&A Community kunnen 24/7 zien wie welke deals heeft gedaan, welke dealmaker de meeste deals heeft gedaan en wie bij de grootste deals heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u league tables maken voor ieder marktsegment. Bent u geïnteresseerd in de mid-market? Maak een mid-market league table. Vijf tips om league tables te maken
De league tables zijn alleen zichtbaar voor leden van de M&A Community. Leden kunnen een login aanmaken via het online formulier. Via dit formulier kunt u ook lid worden. Op de homepage staat een inlogvenster.
 
Inloggen
 
Na de login gaat u met uw muis in het navigatie menu over dealmakers en klik op “league tables”. U krijgt direct de league tables van M&A Advisors te zien over alle jaren. In het menu links van de league tables heeft u verschillende mogelijkheden om de league tables aan te passen. 
League tables
 
1 Kies uw vakgebied
Onder de kop “Categorie” kiest u uw eigen vakgebied. Ben u zakenbankier, kies M&A Advisory. Bent u advocaat? Kies Legal Advisory. Bent u accountant? Selecteer Transaction Support. Er zijn in totaal 12 categorieën.
 
2 Kies voor personen
Standaard worden de league tables van bedrijven weergegeven, maar als u in het menu “personen” selecteert krijgt u een league table van individuele adviseurs. U kunt uw zoekopdracht nog verder specialiseren. Zo kunt u een league table maken van personen die bij deals de rol van teamleider hadden. Of een league table waarin alleen adviseurs op partner / managing director niveau (level 1) worden meegenomen.
Personen
3 Bepaal de periode
Om te weten te komen hoe de marktverhoudingen in een bepaalde periode liggen voert u in het venster periode de begin en einddatum in. Wilt u weten wat de tussenstand van 2012 is. Voer 01-01-2012 is als begindatum en de huidige datum als einddatum.
4 Filter op deal value
Bent u actief in de mid-market en bent u benieuwd hoe daar de marktverhoudingen liggen? Selecteer dan onder “bereik deal valuue” het bereik waar u actief bent. Zo kunt u bijvoorbeeld een league table maken van alle deals met een dealwaarde tussen de €5 en €100 miljoen.
5 Combineer en exporteer
Door bovenstaande filters te combineren kunt u zelf geavanceerde league table maken. Bent u een corporate finance adviseur gericht op deals tussen de €5 en €100 miljoen? Voer de gegevens in, combineer en draai uw league tables uit met de exporteerfuncties rechtsboven in het scherm. U kunt exporteren als csv-bestand of als PDF.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de M&A Community managers.
Dit artikel is onderdeel van de M&A Database Tutorial. Lees ook de andere artikelen
Gerelateerde artikelen