Mediatak FC Barcelona na beursgang naar Amsterdam

Laatst gewijzigd: 05 september 2023 11:50
Barça Media zou een waarde hebben van bijna een miljard.

De mediatak van voetbalclub FC Barcelona gaat als een spac naar de NASDAQ. Na de beursgang zal het bedrijf worden omgedoopt in Barça Media. Het hoofdkantoor van Barça Media komt naar Amsterdam.

Het mediabedrijf is voor FC Barcelona een belangrijk middel om geld in het laatje te krijgen. De fameuze voetbalclub verkeert al jaren in financieel zwaar weer. Door de enorme schuldenlast van meer dan 600 miljoen euro heeft de club moeite om versterkingen op het veld aan te trekken. Om de financiële nood te lenigen heeft FC Barcelona bijna dertig procent van de aandelen verkocht aan investeerders voor 120 miljoen euro.

De kopers hebben een deel van dit belang verkocht aan het Duitse LIBERO AG en particuliere beleggers, geadviseerd door het Nederlandse NIPA Capital, verenigd in Bridgeburg Invest, wat tegenwoordig de holdingmaatschappij is van Barça Vision.

Digitale mediatak Vision omvat naast de audiovisuele productiecapaciteit ook activiteiten rond NFT’s, fantokens en een metaverse. Barcelona verwacht dat Barça Media een belangrijke bron van inkomsten zal worden voor de club. De Spaanse voetbalclub spreekt van een ondernemingswaarde van meer dan 900 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen