Marktlink mikt op meer overnames in Engelse MKB-bedrijven

Nieuwe vestiging in Birmingham is de tweede in het land van de dealmaker.

De Haagse overnamespecialist Marktlink opent opnieuw een kantoor Engeland. De tweede Britse vestiging komt in Birmingham. Marktlink heeft reeds een vestiging in Manchester. Marktlink spreekt van een strategische stap die getuigt van een groeiend vertrouwen in het Britse ondernemerschap.

Dit ondanks de economische uitdagingen waarmee de Britse markt de afgelopen jaren is geconfronteerd. De komst van Marktlink vergemakkelijkt de toegang van private equity tot Britse MKB-bedrijven.

Ongeveer zes op de tien ondervraagde Britse ondernemers verwacht het komend jaar een verbetering in de MKB-overnamemarkt, aldus de recente gepubliceerde Europese overnamemonitor van Marktlink. Jonny Parkinson, die sinds 2022 de leiding heeft over het kantoor in Manchester, verwacht ook dat de Britse crisis over het hoogtepunt raakt.

Uit de Marktlink Monitor blijkt dat Britse ondernemers het meest optimistisch zijn over overnames buiten hun eigen landsgrenzen. Volgens Marktlink-partner Luc Keltjens is private equity nog relatief weinig betrokken bij deals tot 30 miljoen euro.

“Dit soort bedrijven is bijzonder geschikt voor buy-and-build-strategieën die het snelst toegang bieden tot de markten op het Europese vasteland”, aldus Keltjens.  Hoewel grote financiële adviesbureaus in het Verenigd Koninkrijk hun personeelsbestand inkrimpen, verwacht Marktlink dat de deals in het MKB-segment veerkrachtiger zijn.

Gerelateerde artikelen