Jarige Hagenees doet meer deals dan M&A-bazen ING en KPMG

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:45
Mark van Beusekom van M&A-boutique Hogenhouck blijft de M&A-bazen van ING en KPMG voor in aantal deals. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl.

Mark van Beusekom van corporate-finance-adviseur Hogenhouck adviseerde bij zes deals in het eerste halfjaar van 2017. Hiermee blijft hij Rob van Veldhuizen van ING (5 deals) en Danny Bosker van KPMG (4 deals) voor in aantal deals. Van Veldhuizen is het hoofd van het Nederlandse M&A-team van ING en Bosker is zijn evenknie bij KPMG.

Jarige Hagenezen

De nummer één positie is een mooie bekroning van het 10-jarig jubileum van Hogenhouck. In 2007 ging Van Beusekom (foto rechts) samen met Rik Stikkelbroeck van start met het Haagse M&A-kantoor (tevens sponsor van de Haagse Voetbal Vereniging, zie foto boven). Hij heeft zijn mooie positie in de league table voor een groot deel te danken aan Gilde en Infotheek. Van Beusekom adviseerde de recent verhuisde investeerder Gilde Equity Management bij de overnames van e-Care Solutions en Nedercare. Met de Infotheek Group maakte hij een dubbelklapper. De IT-leverancier kocht Centralpoint van Greenfield Capital Partners en Scholten Awater van Saphin Investment Group

M&A-bazen van ING en KPMG
Rob van Veldhuizen – ook nummer twee in de league table naar waarde – was dit jaar betrokken bij vijf deals, waarvan één miljardendeal. Hij mocht Amerikaanse investeerder KKR van advies voorzien bij de overname van Q-park voor 2,95 miljard euro. Ook is zijn team ingeschakeld door Bencis Capital Partners bij de overname van de brandstofdistributeur Pitpoint en de verkoop van Nuts Groep aan Waterland

Danny Bosker – ook nummer drie in de league table naar aantal – heeft ook een miljardendeal op zijn naam gezet. Hij adviseerde het Japanse Toyota Industries bij de overname van Vanderlande van investeerder NPM Capital. Ook adviseerde hij bij de verkoop van WC-papierfabrikant Van Houtum aan WEPA en de overname van CB Groep door PCI Nederland. 

 

Lees ook:
Cassander Verwey van J.P. Morgan verkoopt grootste deals H1 2017
Full page halfjaarupdate League Tables H1 2017 in FD
ING adviseert bij meeste deals in H1 2017
Zakenbank J.P. Morgan doet grootste deals H1 2017
Boutique-advocaten domineren league table volume H1 2017
VolkerWessels levert Tim Stevens goud in league tables H1 2017
Lexence meest actieve dealmaker eerste halfjaar 2017
Allen & Overy doet grootste deals eerste halfjaar 2017

Gerelateerde artikelen