Marcel van de Vorst en Marc Rijkaart van Cappellen partner bij Jones Day

Norton Rose partner Marcel van de Vorst (foto) en Baker & McKenzie partner Marc Rijkaart van Cappellen worden partner bij Jones Day Amsterdam. Daar werken zij samen met onder andere Ferdinand Mason en Luc Houben. Jones Day startte op 1 februari officieel zijn praktijk in Amsterdam en verhuist in april van het tijdelijke kantoor naar zijn definitieve kantoor aan het Museumplein nummer 17.
Marcel van de Vorst heeft een brede corporate transactie- en adviespraktijk voornamelijk voor cliënten in de technologie en life sciences sectoren en groei-bedrijven in het algemeen in alle stadia van ontwikkeling. Hij vertegenwoordigt multinationals, venture capital en private equity fondsen, zakenbanken en andere instellingen die de technologiesector financieren. Zijn ervaring behelst onder meer internationale transacties waar zowel Amerikaanse als Aziatische partijen betrokken waren. Van de Vorst behaalde zijn diploma in Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.  
Marc Rijkaart van Cappellen voert eveneens een brede vennootschapsrechtelijk transactie- en adviespraktijk. Zijn ervaring omvat kapitaalmarkttransacties, corporate governance, joint ventures, fusies & overnames en herstructureringen. Rijkaart van Cappellen heeft ruime ervaring met grensoverschrijdende aandelenemissies en het structureren van internationale transacties in met name de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Rijkaart van Cappellen studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam en is bij koninklijk besluit benoemd en beëdigd tot notaris.
"De start van onze werkzaamheden in Amsterdam met nieuwe partners als Marcel en Marc geeft duidelijk weer welk type juristen we willen aantrekken om onze dienstverlening uit te breiden naar Nederlandse ondernemingen en mondiale spelers die in Nederland zaken doen," zegt Luc Houben, Partner-in-Charge van de Amsterdamse vestiging van Jones Day. "We zijn bijzonder verheugd om samen met hen van start te gaan. In de Nederlandse markt gelden ze als bekende en gerespecteerde juristen, die naam maakten door cliënten met succes door complexe internationale transacties te loodsen. En hoewel ze de eersten aan boord zijn, zijn we al druk bezig met verdere versterking. De komende maanden zullen we specialisten in diverse praktijken aantrekken." 
 
Gerelateerde artikelen