M&A-peloton met Sven Nys stukgeslagen op Amerongse Berg

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:02
Het M&A-peloton aangevoerd door wereldkampioen veldrijden Sven Nys bedwong de Amerongse Berg met veel bravoure, maar liep leeg op de Lekdijk. De M&A Community verruilde het maatpak voor een wielren-tricot voor het eerste M&A Criterium.

De koers ging, vrijdag 18 mei, van start bij sportvereniging Kampong in Utrecht. De enkele dealmakers die dachten dat het een gezapig fietstochtje zou worden met tijd voor een praatje werden snel uit hun droom geholpen. “De groep viel vaak uit elkaar en er werd echt hard gereden”, zegt Dennis de Breij van deBreij Advocaten. Hij was, als voorzitter van hockeyvereniging Kampong, gastheer van het criterium. “M&A-ers hebben een sterk competitieve aard”, constateerde Nick Vermeulen van Yuno Advisors achteraf. Deze strijdlustige aard van de M&A-er liet zich snel gelden. De stukken vlogen er vanaf. Twee renners van Atlas Tax Lawyers namen een verkeerde afslag, de kopman van Rabo voerde het tempo op en de ploeg van SINCERIUS werd opgesplitst in koplopers en hekkensluiters. Of zoals Joost Siemensma het treffend formuleerde “We controleerden de koers van kop tot staart”.

>> Bekijk alle foto's van het M&A Criterium

Leeg op de lekdijk
Volgens verwachting sloeg de beklimming van de Amerongse Berg een groot gat in het peloton, waarna Nys, die zich regelmatig terug liet zakken om de groep bij elkaar te houden, de hekkensluiters los moest laten. De zwaarste beproeving kwam onverwacht. De bossen werden verlaten met de Ruiterberg als uitsmijter. Veel renners hadden hun laatste reserves ingezet voor deze laatste beklimming, maar na de afdaling gingen ze vol in de wind de Lekdijk op. “Dat was zwaar. Na de Ruiterberg was alle energie op en kreeg ik de hamer”, reflecteert Sander Blijham van SINCERIUS. Hier betaalde een goede scheerbeurt zich uit, want je moet niet tegen de wind in fietsen "met tabak op de benen", aldus Max Mayer van DLA Piper. Met veel pijn en mueslirepen kwamen ze uiteindelijk heelhuids de finish over. Een dealmaker moest de strijd staken wegens kramp, maar is netjes opgevangen door de M&A-community-volg-Skoda.

Grote passie voor die ene heuvel
Weer terug bij Kampong stortten de moegestreden dealmakers zich op een vol bord pasta en een welverdiend glas bier. Sven Nys was onder de indruk van de prestaties van de dealmakers. “Jullie fietsen heel goed en hielden een mooi tempo aan. Het was ook een route waar je je goed kon uitleven met mooie fietspaden.” Op een aspect vond Nys dat de dealmakers een beetje overdreven. “Jullie spreken met grote passie over die ene heuvel die jullie een berg noemen.” Daar liet hij het bij, want voor de gelauwerde wielrenner, veldrijder en mountainbiker is respect één van de belangrijkste bouwstenen voor een professionele carrière. 

Juf Marja en de BMX
Na de pasta nam Nys de wielrenners mee in een verhaal over zijn loopbaan. Voor hem zijn respect, structuur en visie de bouwstenen voor een goede loopbaan en een goed leven. En met goed, bedoelt hij niet comfortabel. “Een makkelijk leven is nooit boeiend”, aldus Nys. Daarom blijft hij altijd de uitdaging opzoeken. Dat begon al op de basisschool. “Ik was helemaal niet goed op school en durfde niet voor publiek te praten. Maar in mijn vierde leerjaar vroeg juf Marja mij om mijn kunsten op mijn BMX-fietsje te vertonen voor een feest, en om erover te vertellen. Ik vond dat nog steeds spannend, maar omdat het over een onderwerp ging dat ik leuk vond, ging het goed. Van die les heb ik de rest van mijn leven profijt gehad.”

Met bier overgoten
Het belang van respect kwam sterk naar voren tijden een zware veldrijcross in Loenhout. Acht rondes lang werd hij door dezelfde persoon uit het publiek overgoten met bier. Nys, voor het oog van de televisiecamera, stapt van zijn fiets af in de modder, loopt naar de biergooier en vraagt hem “Waarom doe je dat nou eigenlijk”. De jongen is stomverbaasd, mompelt dat hij het ook niet weet en biedt zijn excuses aan. Nys is dankbaar voor het moment. “Had ik me laten gaan, dan was ik de verliezer, maar omdat ik me heb kunnen beheersen was ik de winnaar en heeft die jongen wat geleerd.” Een mooie tip om mee te nemen voor aan de onderhandelingstafel bij uw volgende M&A-deal.

Interessant voor u als M&A Professional:  

1. Ontmoet professionals in M&A, corporate finance en private equity op inspirerende M&A-evenementen:

ECM Zomerforum op 21 juni bij Stibbe, Amsterdam
Het Young M&A Forum op 1 november bij Stopera, Amsterdam
Private Equity Forum op 21 november bij KPMG, Utrecht

2. Sluit u aan bij de M&A Community voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens het PE Summit, M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, via M&A Insight, M&A Database en League tables, in M&A Magazine en de Top 1000 Dealmakers 2019. Word dus vandaag lid. Plus: ontvang een gratis feestkaart (t.w.v. 500 euro) voor de M&A Awards en ontvang kosteloos een New Tailor maathemd (t.w.v. 169 euro). Profiteer nu. Meld u aan met de code ‘actie1’ via Mena.nl.

3. Ontmoet CFO's en Financieel Directeuren tijdens toonaangevende CFO-evenementen:
CFO Day 2018 op 6 juni in Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk
Executive Open 2018 op 26 juni bij The International, Badhoevedorp
FM Dag 2018 op 14 november in 1931 Congrescentrum Brabanthallen, ‘s Hertogenbosch 

Gerelateerde artikelen