Managed service provider Previder doet overname

Laatst gewijzigd: 19 juni 2024 11:44
Previder versterkt positie als managed service provider in Nederland met overname Global-e.

Met deze overname van dit bedrijf, gevestigd in Rijen in Noord-Brabant, vergroot Previder haar aanwezigheid in Nederland. De 35 medewerkers van Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter en het klantenbestand van de organisatie worden door Previder overgenomen. Bij Previder werken 300 IT-specialisten.

De keuze om uit te breiden in Zuid-Nederland versterkt de positie van Previder als Managed Service Provider in Nederland. “Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter was om meerdere redenen de juiste keuze. Allereerst sluit hun dienstverlening aan bij dat van Previder. Als Cisco- en Microsoft- partner bedienen ze met hun cloud-, infrastructuur- en security-oplossingen al jarenlang met veel succes de lokale markt, gehost vanuit twee eigen high-end datacenters. Daarnaast is er ook een culturele match. De no-nonsense cultuur, persoonlijke aanpak en passie om de klant optimaal te bedienen, zijn gedeelde waarden”, zegt Arno Witvliet, CEO bij Odin Groep, de moederorganisatie van Previder.

Apax Partners, één van de leidende private equity partijen in Europa, heeft in 2022 een belang genomen in Odin Groep. Zij hebben toen de ambitie uitgesproken om, door zowel autonome groei als buy & build, de leidende positie van Odin Groep als Managed Service Provider in Nederland te versterken.

Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter zal verdergaan onder de naam Previder, maar voor haar medewerkers en klanten verandert er niets. “Klanten houden dezelfde contactpersonen en support, echter kunnen zij wel gebruikmaken van een breder en bewezen portfolio aan IT-diensten dat ondersteund wordt vanuit Previder.

Lees ook: Private Equity Summit: Bouwers van software powerhouses aan het woord

Gerelateerde artikelen