Main stuurt nieuwe Deense telg meteen op overnamepad

Laatst gewijzigd: 01 mei 2024 10:47
Drie maanden na de overname neemt Omnidocs nu zelf een bedrijf over.

Omnidocs, een portfoliobedrijf van Main Capital Partners, neemt Dania Software over. De twee bedrijven zijn allebei Deens. De overname markeert de eerste stap in de buy-and-build-strategie van Omnidocs sinds die onder de hoede is van Main Capital. Main nam het bedrijf begin dit jaar over.

De investeerder uit Den Haag denkt dat Omnidocs het potentieel heeft om verder te internationaliseren en marktleider te worden binnen de Europese en Amerikaanse Enterprise Information Management softwaresector. Bovendien verwacht Main dat dit deel van de softwaresector nog wel een poosje zal doorgroeien.

Dania Software is de eerste inlossing van deze belofte. Het negen jaar oude bedrijf is een Deense softwareleverancier voor documentcreatie die templatebeheer, tools voor documenttoegankelijkheid en oplossingen voor elektronische handtekeningenleveranciers aan voornamelijk de Deense publieke sector. Daarbuiten heeft het bedrijf klanten in Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Zo bouwen Main Capital, Visma en Livia software-krachtpatsers
Buy & Build blijft bloeien in de technologie- en software-sector, gedreven door de voordelen van schaalgrootte, marktpenetratie en de acquisitie van technisch talent. Op Private Equity Summit 2024 delen Main Capital, Visma en Livia hun strategieën en unieke benaderingen.
Gerelateerde artikelen