Main haalt met Xitres derde vastgoedbedrijf in huis

IT-bedrijven voor de vastgoedsector worden een specialisme van Main.

De Haagse investeerder Main Capital Partners heeft een meerderheidsbelang in handen van Xitres, een aanbieder van softwareoplossingen voor vastgoedbeheer voor de nieuwbouw- en verhuurmarkt. Het huidige managementteam van Xitres behoudt een aanzienlijk minderheidsbelang.

Vanuit het hoofdkantoor in Hengelo bedient het bedrijf grote vastgoedmanagers zoals Vesteda en BPD Woningfonds, evenals bekende projectontwikkelaars zoals Van Wonen,  AM en Van Wijnen. Xitres biedt cloud-based CRM-oplossingen die vastgoedbedrijven in staat stelt om tijdens het verkoop- en verhuurproces de gehele klantreis van begin tot eind digitaal te managen en efficiënt te communiceren met potentiële kopers en huurders.

Vastgoedsoftware is een van de kernmarkten voor Main, onder andere met portfoliobedrijven Zig, dat in juni een Duits bedrijf overnam, en het Deense Unik. Sinds de overname van Zig in 2021 heeft het portfoliobedrijf al diverse overnames gerealiseerd. Met het meerderheidsbelang in Xitres voegt Main een derde platforminvestering toe in dit domein. Over financiële details of de omvang van het belang in Xitres zijn geen mededelingen gedaan.

Gerelateerde artikelen